jueves, 18 de noviembre de 2010

MELANCÒLIC/ DESORIENTAT ( Tantes hores de bus donen per moooolt!!!!)

MELANCÒLIC / DESORIENTAT (Petita reflexió, les hores i hores de bus inacavables donen per molt…jeje)
El que semblava una vida ben  estructurada, es va venir avall com si d’una torre de naipes es tractés.
La meva vida va fer un gir de 180º, l’amor, la feina, el bàsquet,… tot va fer un gir inesperat,I ara estic desorientat. Intentant trobar respostes a preguntes  que sembla que no en tinguin.
El que abans era clar ara es gris, el que abans era estabilitat ara es confusió, el que abans era alegria ara és tristor, tot i que de tant en tant veus  raigos de llum que  iluminen la teva soledat.
Al llarg de la vida prens decissions, algunes encertades, algunes equivocades i d’altres que no saps com qualificarles…però que tenen una trascendència vital en el teu caminar com cap d’altres.
El que si és segur que tots necessitem sentir, sentir de debò, amb tot el nostre cor, i que  per poder sentir primer cal coneixe’s, parlar-se, explicar-se, estimar-se i respectar-se a un mateix.
Tothom busca la felicitat, quin concepte eh, que mistic, i que abstracte que és, no?
Però que és la felicitat? És tan subjectiva, tan relativa…pot ser que el concepte de felicitat sigui el mateix per una persona, que viu en mig del desert aquest andí, que he passat pedelajant, on només han conegut pobresa, han passat gana, i on ignoren moltes de les coses que estan passant arreu del mon, on gairebé no arriben ni les noticies… i el d’una altre persona que viu en una gran ciutat amb tot els recursos, comoditats i luxes… pot ser que tinguin el mateix concepte de felicitat??? No sabria que respondre a aquesta qüestió, he vist felicitat en els dos casos i he vist tristessa també  en els ulls en els dos casos…
La vida és complexa, i a vegades encara ens la fem més complexa,
Però cal anar buscant el camí, d’entremig d’aquest laberint,
on crec que l’amor, l’estimació, la passió, l’estimar i el ser estimat és una necessitat per el ésser humà.
El mon de les relacions emocionals ha canviat molt, i cada cop es més dificil conviure, respecatr-se, i  ser honest amb el que en cada moment sentim… i també amb el que ja no sentim…
Però quan ho trobes és bónic, és màgic, és diferent a qualsevol altre sentiment …estàs enamorat!!!  Ara  cal  cuidar amb delicades i romanticisme com si es tractes del millor dels jardins que tens on cada dia cal regar, alimentar,podar… perque que  si deixes de fer-ho perdràs el que potser mai no tornes a tenir.
El meu pare sempre em diu que sóc un romàntic (com ell) però que potser aquest romanticisme en els temps en els que estem no és molt compatible…. Em nego a pensar això.
Quan viatges coneixe’s a molta gent , gent que és ben autèntica, que té el cor ben net, amb històries al darrera dificils però que amb  un gran esperit de superació tiren endavant, i que es converteixen en sers importantíssims per tu per uns pocs dies que comparteixes amb ells… i que  de cadascun d’ells pots aprendre, pots aprendre a ser una mica millor persona.
Jo de totes maneres seguiré sent un romàntic, o tenint una visió del món un pèl romantica, que es nega a pensar  que això ja no existeix…i on seguirà buscant allò que en el seu moment va tenir durant llarg temps a la seva vida… aquell sentiment pur, passional, aquell formigueix que tots em sentit en algun moment de les nostres vides quan ets amb aquella persona que fa que aquell moment de la teva vida sigui especial…! Aquell moment on penses: “estic enamorat!” .











 

CAFAYATE!!! SOPRÊS, no me'n esperava tant!!!




























CAFAYATE!!! 1r dia! 14-11-10
Avui m’he despertat a les 8h15 del mati,a Cafayate. El hostel ( el balcón) és genial, molt tranquil amb una terrasa i unes vistes molt boniques, lúnic però, que el wiifi no funciona bé.
Aquest poble m’agrada, és molt tranquil, i acollidor… i a més te la millor parrilada de carn que mhe menjat mai, ( la d’ahir al vespre, sense paraules), això si que era un asado d’aquells que han fet famós a aquest país.
Com que ahir em vaig pasar menjant, avui havia de sortir a correr, a rodar una mica, després d’un mes sense fer-ho. Aixi que me posat les bambes i cap a Rio Colorado. El camí, molt bonic, creuant per vinyes, bodegas de vi, veient com multituds de lloros cantaven, i trobant-me a gent autóctona (mig indígenas encara) de la zona que començaven a treballar la terra….
Després de la ducha corresponent, he anat a veure l’alonso per la tv, s’ajugava el mundial de pilots… i la veritat ha estat decepcionant… errada táctica del equip ferrari i tot lesforç realitzat tot lany, lluitant contra un equip millor i mes fort al garete….
Més tard un geladet, damunt una amaca, a la terrasa del hostel amb la bona compañía den zach, la rosbita i la teresita… gaudint de la serralada que tinc davant dels meus ulls, escoltant com els lloros segueixen cantant i observant com planegen els sempre elegants condors.Em sento privilegiat, començo a gaudir del viatge tot i trovar a fltar els meus i pensar amb la meva situacio emocional… tot i aixi començo a gaudir-lo….i em repeteixo… Benvingut a Argentina Raül, ja esta ton tantes vegades havies deitjat estar…!!

CAFAYATE! 2on dia!
Cafayate se’ns dubte mereix un punt i apart en el viatge que estic fent. Moltes vegades no te’n espseres gaire d’un lloc i de sobte quan hi arribes, doncs et sorpren gratament. I això és exactament el que m’ha passat amb cafayate, per molts motius.
És un poblet tranquil, on pots realitzar cabalgates a cavall, visitar bodegues de vins i fer-ne les degustacions corresponents, menjar la millor parrillada de carn que mai he menjat anteriorment, provar un dels millors gelats,….
I després el tour que realitzen des del poble per visitar tot el recorregut de la quebrada que porta el mateix nom que el poble, que son uns 50 kilòmetres, és poc més que espectacular… la quebrada serpentejant el riu que queda entre muntanyes petrificades,on els blancs, els blaus, els verds, els vermells, els marrons… s’entremesclen per la carretera que va de Salta a Cafayate mereix si estessim parlant amb terminologia hotelera un 5 estrelles todo lujo. Sencillament espectacular, sobretot la Yessica, on les muntanyes son pintades per una tonalitat de colors inacabables i els contrastos de colors et fan que no t’acabis de creure el que tens al davant… ens explicaven que la diversitat de colors es deguda als minerals i que la paleta de colors es relacionaven de la següent manera: el color blanc amb el cobalto, el vermell amb el ferro, el groc amb el sofre, el marró amb el zinc,… Tots aquest minerals fan que les muntanyes adquireixin uns contrastos inimaginables per mi anteriorment, suposo que si busquessim el significat de bellesa en un diccionari podriem perfectament trobar al costat una fotografia d’aquest indret.
Se’ns dubte Cafayate és especial!!!  Amb la posteriors visites a el Amfiteatro que recorda a Petra



IRUJA, Record a la meva època de docent!!!




















IRUJA ((records de la meva etapa com a docent)
Després de gairebé 3 hores de viatge amb autobús, passant per camins del que nosaltres n’anomeneriem de cabras, on creia que només els 4x4 podien  passar-hi, em arribat a Iruja. De ben segur que aquest poble i el viscut en ell no se’m podrà oblidar mai. De les coses més boniques que he vist durant aquest viatge i al llarg de la meva vida.
Iruja és un poble on gairebé no visita ningú, no hi ha gaire turisme, i es encara força autèntic. D’aquells que les guies passen per sobre, que només l’anomenen de passada, i per aquest motiu per mi encara és més autèntic l’haver-lo pogut descobrir.
El recorregut abans d’arribar a Iruja és horroros, res et fa pensar que el que vas a veure pot ser tant diferent i tant majestuós, són  dues hores de muntanya aburrida, quan el bus ha arribat a la cota més alta de la muntanya i ha creuat cap a l’altre vessant. Increíble!, la muntanya àrida, desèrtica, monocromatica, sense vegetació i gairebé sense fauna ha desaparegut  i ha deixat pas a un dels millors canons i quebrades que han emergit davant dels meus ulls, una cordillera repleta de colors, contrastos, tonalitats diferents… quina gama cromàtica! De debò que fins aleshores no havia vist res semblant. Semblava com sortit d’una pelicula de Tim Burton, tipus Alicia en el pais de las maravillas.
 Semblava com si les muntanyes estessin pintades al oli, a pincell, detalladament…
No me pogut resistir, l’ànima de fotograf aficionat m’ha invaït de cop, he agafat no només la càmara de fer fotos sino també la de video, estava davant d’algo especial, i volia enregistrar-ho absolutament tot.
Només espero que les fotografies facin tan sols el 40 % de justicia al poble, i a les seves muntanyes, ja que m’hagués agradat compartir amb la meva familia el que els meus ulls han pogut gaudir avui.